Stížnost posluchačky ohledně vysílání stanice Dvojka (říjen 2020)

21. říjen 2020

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 21. 10. 2020.

Text stížnosti

Dobrý den,

každý den poslouchám Český rozhlas Dvojku - během léta častěji. Ale poslední dobou nejsem vůbec spokojená.

Rozmarné léto se nepovedlo. Děti a mládež se těší na sobotu a neděli na hry pro mládež a na pravidelné pohádky. Byla velká chyba, že jste vše zrušili na dva měsíce (navíc nahradili hry pro mládež někdy opravdu nevhodnými pořady a nedělní pohádku nedávali vůbec). V neděli večer vždy dáváte nějakou hru, ale během léta to bylo strašné - s výjimkou Pan Kaplan má stále třídu rád (to bylo skvělé).

Nechápu proč neustále reprízujete pořady s Halinou Pawlovskou a Václavem Koptou. Stačí je slyšet jen jednou.

A to nejhorší nakonec - Dobré ráno s Dvojkou. Dalibor Gondík a jeho tým - dnes mi došla trpělivost a přeladila jsem na Radiožurnál.

Chápu, že jsou všichni pozitivně naladění a vtipní, ale do Českého rozhlasu se to nehodí. Vaši stanici poslouchají i senioři a kultivovaní lidé a každé ráno poslouchat, jak se redaktoři mezi sebou vesele baví a vzájemně se pošťuchují, tak to se hodí pro nějakou komerční rozhlasovou stanici. S nostalgií vzpomínám na dobu, kdy Dobré ráno moderoval jeden redaktor, který se snažil o co nejlepší vysílání. Jediné co Vám chválím je výběr písniček. 

Pochvalu máte za pořad Dity Senkové nebo za odpolední a večerní pořady (například písničky M. Skalky a J. Melena, nebo M. Žbirky).  

Český rozhlas vždy byla velmi poslouchaná stanice s krásnými pořady. Je mi líto, že to tak už není. 

Domnívám rok od roku je to horší a horší.


Vyjádření Rady ČRo

Vážená paní posaluchačko,

vážíme si Vašeho názoru na vysílání ČRo Dvojka, ale zřejmě patříte spíše mezi malou menšinu nespokojených posluchačů. Nedávný průzkum mezi posluchači Dvojky prokázal totiž převážně spokojenost s novým programovým schématem. Ostatně můžete si jej prostudovat na webu Rady ČRo

https://rada.rozhlas.cz/zapis-z-9-verejne-schuze-rady-ceskeho-rozhlasu-30-9-2020-8327622.      

S pozdravem a přáním všeho dobrého

Ing. Miroslav Dittrich,
předseda Rady ČRo

Spustit audio