Stížnost posluchačky J. Krejčové týkající se pořadu Výlety s Vltavou (listopad 2016)

30. listopad 2016

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 30. 11. 2016

Text stížnosti

Vážená rado, podle zákona má Český rozhlas vysílat informace pravdivé a ověřené. V dnešním vyprávění Miroslava Kobzy a Tomáše Soldána o Staré Vodě (cyklus o zaniklých obcích Olomoucka) tomu tak nebylo. Zodpovědně prohlašuji, že 99 % informací, které jsem od redaktorů ČR Olomouc slyšela, je nepravdivých, zcestných a zavádějících. Dá se s tím prosím něco dělat? Jana Krejčová

Odpověď Rady ČRo

Vážená paní Krejčová,

radní Českého rozhlasu obdrželi Váš obsáhlý dotaz a o vyjádření jsme prostřednictvím generálního ředitele požádali autory Vámi kritizovaného pořadu. Ti se Vaším podnětem zabývali skutečně podrobně, nepamatuji se, že bychom v posledních měsících řešili tak obsáhlou reakci. Radu Českého rozhlasu toto vyjádření uspokojilo, doufáme, že i Vám bude zdát vyčerpávající.
S autory pořadu se shodujeme v tom, že tak jako v jiných pořadech není kvůli předem dané stopáži možné danou problematiku probrat ze všech úhlů pohledu. Je nutné pak častěji využívat zkratek i nadsázky. Oba pánové naopak uznávají Vaši připomínku v bodě 12.
Rada Českého rozhlasu oceňuje, že autoři Vám, jako odbornici na danou problematiku, nabízejí setkání, které může vyústit ve vznik třeba i nového typu pořadu.

S přátelským pozdravem,
jménem Rady Českého rozhlasu,

Hana Dohnálková,
předsedkyně Rady Českého rozhlasu

Vyjádření vedení ČRo
viz příloha

autor: kob
Spustit audio