Stížnost posluchače ohledně debaty na ČRo Plus (červen 2020)

24. červen 2020

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 24. 6. 2020.

Text stížnosti

Je to marnost nad marnost: před chvílí (neděle 23.2. mezi 18. a 19. hodinou) jsem vyslechl debatu v Rozhlasu plus (Vopálenská, Šídlo, nějaký člověk z Referenda, Kroupa, Nováček) a tolik špíny na prezidenta, na nového ombudsmana, Čínu, vše ve jménu Šabatové, Havla, Patočky, apod. jsem už dlouho neslyšel. Tam chyběl už jen úchyl Janda. A to si platíme...  

Jestliže ani po tomto a podobných pořadech slavná Rada neodvolá šéfredaktora Šabatu, resp. Zavorala a zůstává v pozici mrtvého brouka, nemá žádné opodstatnění své existence a škodí Česku stejně jako ti zmínění a další "renomovaní komentátoři".

Vyjádření Rady ČRo

Vážený pane posluchači,

Vámi uváděný pořad byl v minulosti kritizován jak i jinými posluchači, tak některými členy Rady Českého rozhlasu. Od března letošního roku se tento formát debaty v programu stanice Český rozhlas Plus již nevyskytuje.

Rada Českého rozhlasu z velké míry souhlasí s Vašimi výtkami týkajícími se pořadu z 23. února 2020.

Na veřejné schůzi Rady ČRo dne 24. 6. 2020 proběhla k odpovědi na Vaši stížnost debata radních, kterou si můžete poslechnout zde: https://rada.rozhlas.cz/zapis-z-6-verejne-schuze-rady-ceskeho-rozhlasu-24-6-2020-8236158.

S pozdravem

Ing. Miroslav Dittrich,
místopředseda Rady ČRo

Spustit audio