Zápis z 10. schůze Rady Českého rozhlasu,

25. říjen 2006

Zápis z 10. schůze Rady Českého rozhlasu, která se konala dne 25. 10. 2006 v Národním muzeu v Praze


Přítomni: Jiří Florian, Dana Jaklová, Bohuš Zoubek, členové předsednictva Rady ČRo,
Ladislav Jíša, Štěpán Kotrba, Maria Ptáčková, Richard Seemann, členové Rady ČRo
Omluveni: Milan Blažek
Sekretariát: Marie Šímová
Hosté: Václav Kasík, generální ředitel ČRo

Jednání řídil předseda Rady ČRo Jiří Florian

Program:

1. Schválení zápisů ze zasedání předsednictva Rady ČRo
2. Vize pravděpodobného výboje Českého rozhlasu na období nejbližších pěti let
3. Usnesení o neveřejnosti projednávání bodu 4 programu schůze
4. Projednání mimořádné odměny členům Dozorčí komise Rady ČRo
5. Analýza návrhu kupní smlouvy
6. Návrh termínu příštího zasedání Rady Českého rozhlasu
7. Různé

Program byl hlasováním schválen

Usnesení 83/06
Rada Českého rozhlasu schválila jednání svého předsednictva z 20.9.2006
Hlasování: 7,0,0

Usnesení 84/06
Rada Českého rozhlasu schválila jednání svého předsednictva z 27.9.2006
Hlasování: 7,0,0

Usnesení 85/06
Rada Českého rozhlasu schválila jednání svého předsednictva z 4.10.2006
Hlasování: 7,0,0

Usnesení 86/06
Rada Českého rozhlasu schválila jednání svého předsednictva z 11.10.2006 s tím, že zápis bude doplněn o znění: Rada žádá generálního ředitele, aby inicioval kontrolu provedenou Dozorčí radou Radioservisu, a.s. ve věci hospodaření Týdeníku rozhlas (smlouvy s externisty, smlouvy s fotografy, náklady na výrobu atd.) a do 20.11.2006 ji e-mailem předal všem členům Rady ČRo
Hlasování: 7,0,0

Usnesení 87/06
Rada Českého rozhlasu schválila jednání svého předsednictva z 18.10.2006
Hlasování: 7,0,0

Usnesení 88/06
Rada Českého rozhlasu schválila materiál "Vize pravděpodobného vývoje Českého rozhlasu na období nejbližších pěti let"
Hlasování: 6pro,0, 1 proti

Usnesení 89/06
Rada Českého rozhlasu ukládá generálnímu řediteli ČRo ing. Václavu Kasíkovi stanovit v materiálu "Vize vývoje Českého rozhlasu - programový audit" jako základní tezi "službu moderních technologií potřebám v programové oblasti".
Hlasování: 7,0,0

Usnesení 90/06
Rada Českého rozhlasu ukládá generálnímu řediteli Českého rozhlasu ing. Václavu Kasíkovi zpracovat koncepci prodeje nebo využití zámku v Přerově nad Labem pro potřeby vysílání veřejnoprávního média a v souladu s rozhodnutím vedení Českého rozhlasu zachovat koncepci prodeje objektu v Dykově ulici v časovém harmonogramu s prodejem objektu na Žižkově, tzn. zahájit jednání o prodeji ihned poté, co se zaměstnanci Českého rozhlasu přestěhují z objektů Dykova a Žižkov do objektů Vinohradská a Římská, pokud nebude v té době reálné využití těchto objektů pro vysílání veřejnoprávního média.
Hlasování: 1pro, 0, 6proti - nebylo přijato

Rada Českého rozhlasu ukládá generálnímu řediteli Českého rozhlasu ing. Václavu Kasíkovi zpracovat koncepci prodeje nebo využití zámku v Přerově nad Labem pro potřeby vysílání veřejnoprávního média a v souladu s rozhodnutím vedení Českého rozhlasu zachovat koncepci prodeje objektu v Dykově ulici v časovém harmonogramu s prodejem objektu na Žižkově, tzn. zahájit jednání o prodeji ihned poté, co se zaměstnanci Českého rozhlasu přestěhují z objektů Dykova a Žižkov do objektů Vinohradská a Římská.
Hlasování: 5pro, 0, 2 se zdrželi - bylo přijato

Usnesení 91/06
Rada Českého rozhlasu žádá generálního ředitele Českého rozhlasu ing. Václava Kasíka,
  1. aby projednával jakékoliv změny programového zaměření stanic Českého rozhlasu či jejich klonování vždy nejprve na zasedání Rady Českého rozhlasu, a to jak z hledisek programových, tak zejména z hledisek finančních
  2. aby prosazoval společné projekty regionálních stanic a postupně posiloval jejich podíl na celostátním vysílání
Hlasování: 6pro, 0, 1 se zdržel

Usnesení92/06
Rada Českého rozhlasu žádá generálního ředitele Českého rozhlasu ing. Václava Kasíka, aby inicioval veřejnou diskusi, jejímž cílem bude definice média veřejné služby v digitálním prostředí. Výsledek diskuse promítnout do návrhu na novelizaci zákona o Českém rozhlase
Hlasování: 6pro, 0, 1 se zdržel

Usnesení 93/06
Rada Českého rozhlasu prohlásila bod 4 dnešního programu za neveřejný ve smyslu ustanovení § 7, odst. 3 Zákona o Českém rozhlase, neboť jde o projednání skutečností chráněných podle zvláštních předpisů.
Hlasování: 7,0,0

Usnesení 94/06
Rada Českého rozhlasu v souladu s § 8, odst. 1, písm. j) Zákona č.484/1991 Sb. O Českém rozhlase v platném znění a na základě vyhodnocení činnosti Dozorčí komise žádá generálního ředitele o udělení odměny jednotlivým členům Dozorčí komise Rady ČRo ve výši dvojnásobku jejich měsíční odměny
Hlasování: 7,0,0


Usnesení 95/06
Rada Českého rozhlasu zmocňuje AK Hrudka Řípa a partneři k detailní analýze návrhu kupní smlouvy Českého rozhlasu na objekt Římská 15, Praha 2 a souvisejících dokumentů s přihlédnutím k připomínkám vůči předkladatelům návrhu kupní smlouvy a v koordinaci s generálním ředitelem Českého rozhlasu k přípravě jejího upraveného znění. To vše v souvislosti s umožněním odpovědného rozhodnutí Rady Českého rozhlasu v této věci.
Hlasování:7,0,0

Usnesení 96/06
Rada Českého rozhlasu svolává 11. řádnou schůzi v roce 2006 na 29. listopadu 2006. Pověřuje předsednictvo Rady, aby nejméně týden před zasedáním stanovilo hodinu a místo konání schůze.
Hlasování: 7,0,0

  • Rada ČRo žádá generálního ředitele, aby jejím jménem poděkoval tvůrcům pořadu Dobročinná akademie, kterým poskytují podporu činnosti Centra Paraple
  • Rada ČRo žádá generálního ředitele, aby jejím jménem poděkoval pracovníkům ČRo Regina, kteří získali první ceny ve dvou prestižních soutěžích:
Znojemský hrozen - 1. místo v kategorii "rozhlasová tvorba"v konkurenci cca 40 přihlášených (cyklus pořadů "Červený a bílý" autorů Jolany Novákové a Jiřího Mejstříka odvysílaný v rámci pořadu Mikrofórum)
Prix Bohemia Radio 2006 - 1. místo v kategorii "publicistický pořad - lidský příběh" v konkurenci cca 30 přihlášených (reportáž Petra Sirotka "Příběh gemblera" odvysílaná v rámci pořadu Mikrofórum)
  • Rada ČRo žádá generálního ředitele, aby rovněž poděkoval organizátorům mezinárodního festivalu PRIX BOHEMIA RADIO 2006
  • Rada ČRo žádá generálního ředitele, aby jejím jménem blahopřál ČRo 8 Online k ocenění ARKive Interactive Award na světové přehlídce Wildscreen Festival 2006 v Bristolu za dvě multimediální DVD projektu Odhalení a za 4. místo na festivalu evropské televizní, rozhlasové a webové produkce Prix EUROPA BERLIN v kategorii internet.



Ověření zápisu: Dana Jaklová

Zvukový záznam otevřených bodů jednání Rady ze dne 25. 10. 2006 je zde připraven k poslechu.

Zahájení, usnesení 83/06 - 93/06

Usnesení 95/06 - závěr jednání

Příloha: Vize pravděpodobného vývoje Českého rozhlasu na období nejbližších pěti let

Spustit audio