Zápis z 1. zasedání Rady Českého rozhlasu

3. únor 2003

které se konalo dne 29. ledna 2003 v budově Národního muzea v Praze

Přítomní: Richard Seemann, Michal Prokop, Milan Uhde,

členové předsednictva Rady Českého rozhlasu,

Milan Blažek, Ervín Kukuczka, Michal Pavlata,

Lenka Procházková, Maria Ptáčková, Bohu Zoubek, členové Rady Českého rozhlasu;

Sekretariát: Hana Vágnerová;

Hosté: ing. Václav Kasík, generální ředitel;

Program schůze Rady ČRo

1. schválení programu

2. usnesení o zasedáních předsednictva Rady v měsíci lednu

3. usnesení o neveřejné části schůze (k bodu 5)

4. volba volební komise pro volbu Dozorčí komise Rady

5. představení kandidátů členství v Dozorčí komisi

6. volba členů Dozorčí komise,

7. usnesení ke stínosti na generálního ředitele

8. usnesení k pracovním smlouvám zahraničních zpravodajů ČRo

9. usnesení k návrhům na udělení státního vyznamenání k 80.výročí ČRo

11. usnesení o přítím zasedání Rady Českého rozhlasu

Program byl hlasováním schválen.

Usnesení 1/03

Rada ČRo schválila jednání svého předsednictva ze dne 8.ledna 2003 včetně potvrzení dalích kandidátů (paní Dvořákové a paní Filípkové) na členství v Dozorčí komisi.

Hlasování: 9 pro

Usnesení 2/03

Rada ČRo schválila jednání svého předsednictva ze dne 15.ledna 2003

Hlasování: 9 pro

Usnesení 3/03

Rada ČRo schválila jednání svého předsednictva ze dne 22.ledna 2003

Hlasování: 9 pro

Usnesení 4/03

Rada ČRo schválila, že projednávání bodu 5 programu dneního zasedání bude neveřejné podle § 7 odst. 3 Zákona o Českém rozhlasu vzhledem k tomu, že se jedná o skutečnosti chráněné zákonem 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů.

Hlasování: 9 pro

Usnesení 5/03

Rada ČRo zvolila tříčlennou volební komisi pro volbu Dozorčí komise Rady ČRo stanovené na základě § 8a Zákona 484/1991 Sb. ve znění pozdějích předpisů. Volba členů komise byla provedena na základě ustanovení Jednacího řádu Rady a pro řádné zvolení za člena komise je potřebí nejméně pěti hlasů. Členové volební komise jsou : Milan Blažek (předseda), Erwin Kukuczka, Maria Ptáčková;

Hlasování: 9 pro

Usnesení 6/03

Před představením jednotlivých kandidátů na funkci člen Dozorčí komise byli kandidáti ujištěni, že údaje, které Radě Českého rozhlasu o sobě poskytli, budou v souladu s platnými zákony zachovány v tajnosti a nebudou žádným způsobem zneužity

Rada Českého rozhlasu po vyslechnutí kandidátů ppí Dvořákové, Filípkové, Brothánkové a pana Srnce a po následné diskusi potvrzuje výsledek volby členů Dozorčí komise Rady:

zvoleni tajnou volbou byli: Marie Filípková (9 hlasů) a JUDr. ing. Daniel Srnec (9 hlasů)

Rada konstatuje, že Dozorčí komise vzhledem k počtu zvolených pěti osob je v plném počtu ustavena s platností od 1.2.2003 na základě § 8 odst e. č.484/1991 Sb.o Českém rozhlasu ve znění pozdějších změn a doplňků ve složení: ing. Libor Svoboda

ing.Hana Doležalová

Marie Filípková

JUDr. Ing. Daniel Srnec

Hana Vosečková

Rada svolává na 5. 2. 2002 v 9,00 hod. do budovy ČRo Dozorčí komisi, aby zvolila svého předsedu a místopředsedu podle zásad stanovených Jednacím řádem Rady. Současně žádá aby komise do 30 dnů předložila Radě ČRo svůj jednací řád.

Hlasování: 9 pro

Usnesení 7/03

Rada Českého rozhlasu po podrobném posouzení stížnosti p. Miloe Rejchrta na generálního ředitele ze dne 11.12.2002 pod j.č. 216/02 dola k závěru, že stížnost je neoprávněná. Příslušné zdůvodnění je přílohou zápisu.

Hlasování: 9 pro

Usnesení 8/03

Rada doporučuje generálnímu řediteli, aby na základě možnosti vyplývající z novely Zákoníku práce upravil pracovní smlouvy zahraničním zpravodajům ČRo tak, aby bylo zajištěno předání jejich zkušeností ve prospěch ČRo.

Hlasování: 9 pro

Usnesení 9/03

Rada souhlasí s předloenými návrhy na státní vyznamenání v souvislosti s 80. výročím zahájení vysílání Československého rozhlasu. Navrženi byli: na vyznamenání řádem Tomáe Garrigua Masaryka in memoriam pana Františka Kocourka, na medaili za zásluhy pánové Jiří Horčička a Josef Henke. Zdůvodnění návrhů je přílohou zápisu.

Hlasování : 9 pro

Usnesení 10/03

Příští zasedání Rady Českého rozhlasu je svoláno na 26. února 2003. Návrh programu, místo konání a hodinu zasedání stanoví předsednictvo Rady ČRo nejpozději do 19.února 2002.

Hlasování: 9 pro

Rada Českého rozhlasu žádá generálního ředitele, aby poděkoval organizátorům akce "Betlémské světlo", který mělo velký ohlas na veřejnosti, stejně tak i těm, kteří se podíleli na Vánoční sbírce hraček.

Ověření zápisu: Michal Prokop

Spustit audio