Stížnost posluchačů ohledně vystoupení člena Rady ČRo v ČT (duben 2020)

29. duben 2020

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 29. 4. 2020.

Text stížnosti

Dobrý den,

včera 28.2. jsme doma zůstali s pusou otevřenou a nevěřícně poslouchali rádoby projev vaše člena rady Vítězslava Jandáka - ve zprávách na ČT 24 - po tomto projevu by měl okamžitě opustit radu a jít se ukrýt a zpytovat svědomí - člen rady rozhlasu a na obrazovce se přiznat ,že neví co je Člověk v tísni . To byly pro nás silné emoce  poslouchat tyto řeči co  plynuly z jeho úst   -   předváděl se před objektivem   hrozným způsobem.a jeho vystoupení vypadalo" jako" vystoupení negramotného člověka- jeho slova kdo je v tísni ,já žádného neznám a další jeho rádoby vtipné glosy -byli pro nás nepřijatelné a velké zklamání . Takto by se člen rozhlasové rady  neměl chovat a jeho vyjadřování v češtině  k tomu se raději už nebudeme vyjadřovat - prostě děsivé, jako pedagoga si ho  neumíme po jeho včerejším vystoupení vůbec představit - .. Doporučuji všem členům při vašem setkání  si jeho rozhovor ZNOVU  přehrát. Byli jsme jeho projevem a vědomostmi moc zklamáni.

S pozdravem

Jediná omluva, za včerejší jeho projev - by byla díky jeho věku  (1947) KDE BY SE "MOHLA "ZAČÍNAT PROJEVOVAT TAK ZVANÁ začínající stařecká  demence  K TÉ SE DOPRACUJEME DÍKY VYŠŠÍ DLOUHOVĚKOSTI  VŠICHNI..Pro bývalého ministra kultury  jinou PŘIJATELNOU  OMLUVU ,KE VČEREJŠÍMU JEHO VYSTOUPENÍ  nemáme.- tak jako včera jsme ho nikdy  neslyšeli mluvit .

Vyjádření Rady ČRo

Vážení posluchači,

děkujeme za Váš podnět. Rada Českého rozhlasu je složena z devíti osobností. Každá z nich má právo vystupovat v médiích a sdělovat své vlastní subjektivní názory a pohledy na dění kolem nás. Tak jako i v jiných společenských oblastech se někomu postoje konkrétních lidí zamlouvají, některým lidem zase nikoli.

Z toho vyplývá, že Rada Českého rozhlasu jako kolektivní orgán může jen stěží zaujímat stanoviska k jednání svých členů.

S pozdravem

Miroslav Dittrich

úřadující předseda Rady ČRo

Spustit audio