Stížnost posluchačky ohledně vysílání ČRo Dvojka (duben 2019)

24. duben 2019

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 24. 4. 2019.

Text stížnosti

Dobrý den,
už delší dobu se zlobím na český rozhlas Dvojka, protože jste zařadili zahraniční písně , což nebylo. Vrcholem mojí nespokojenosti je pořad Nedělní ráno, kde už odolává jediný moderátor František Novotný. U ostatních vytahuji sluchátko z ucha a následně vypínám rádio. Nejsem znalá cizích jazyků a máme snad dost hudby našich zpěváků. To je stejné, jako kdyby Mc Donald zařadil do jídelníčku vepřo, knedlo, zelo. Má svůj styl a svoji tradici......Na druhou stranu chválím novou skladbu programu.
S pozdravem
Vaše posluchačka

Vyjádření Rady ČRo

Vážená paní posluchačko,

děkuji Vám jménem Rady Českého rozhlasu za Váš zájem o vysílání Českého rozhlasu i za Váš podnět.

Dovolte, abych Vám s odkazem na příslušný zákon připomněl, že Rada Českého rozhlasu coby kontrolní orgán sleduje ve vztahu k vysílání prioritně to, zda je dodržován Kodex Českého rozhlasu a zmíněný zákon.

Pokud v tomto smyslu nedochází k pochybení, není úkolem Rady Českého rozhlasu posuzovat dramaturgii vysílání jak v rovině slovní, tak hudební. To, co stanice nabízejí posluchačům, samozřejmě sledujeme, ale zaujímáme k tomu postoje nikoli průběžné, ale ucelené například formou odborných analýz, vyhodnocujících zpětně určitá časová období.

Závěrem dodávám, že se stížnostmi na jednotlivé programové aspekty ve vysílání se můžete kdykoli obrátit na ombudsmana Českého rozhlasu, PhDr. Milana Pokorného, PhD.

Se srdečným pozdravem,

Jiří Vejvoda,
místopředseda Rady Českého rozhlasu

Spustit audio