Stížnost posluchačky ohledně ČRo Plus (červen 2019)

26. červen 2019

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 26. 6. 2019.

Text stížnosti

Vážená rado, poslouchám stanici Plus celkem pravidelně, a velmi se mi nelíbí struktura pozvaných novinářů a jiných expertů do pořadů, jako je například Názory, argumenty. Stále titíž, stejné názory. Nemám nic proti Miloši Zemanovi a Andreji Babišovi, jsou nás takových miliony, co musíme platit poplatky, přitom se nejen na tyto politiky v rozhlase pouze kydá hnůj. A teď jsem se dověděla, že šéf Plusu pan Šabata a permanentní komentátor pan Leschtina sloužili minulému režimu, kdy psali léta budovatelské texty. Když takoví kádrují jiné, zvedá se mi žaludek. Vám to nevadí? Nedivím se, že to vysílání je pak jednostranná propaganda jako za komunistů. Když jim podobní křičí, že komunismus je to samé co nacismus, mohl by do rozhlasu přispívat i někdo, kdo psal pro plátek vydávaný NSDAP? Co s tím budete dělat? Děkuji.

Vyjádření Rady ČRo

Vážená paní posluchačko,

jménem Rady Českého rozhlasu Vám děkuji za to, že posloucháte Český rozhlas a máte k jeho vysílání připomínky.

K tomu, co tvoří obsah Vaší stížnosti, si v tuto chvíli dovolím poskytnout informaci, že Rada Českého rozhlasu se rozhodla zadat si odbornou analýzu na vysílání některých pořadů stanice ČRo Plus. Výsledky této analýzy lze očekávat na podzim tohoto roku.

Je nepochybné, že s nimi poté bude veřejnost seznámena jak v rámci našeho veřejného zasedání, tak na webových stránkách Rady ČRo.

S úctou,

Jiří Vejvoda,
místopředseda Rady Českého rozhlasu

Spustit audio