Stížnost posluchačky Ivany Síbkové k programu a změnám na stanici Dvojka (prosinec 2014)

17. prosinec 2014

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 17. 12. 2014

Text e-mailové stížnosti

Zdravím na Praze Dvojce.

Prosím Vás, Vy už nám neposíláte program Dvojky? Co se u Vás děje?

Prosím vraťte všechny staré znělky. Nové se starým šperkům nikdy nemohou vyrovnat.

Prosím, obnovte nám Textempore pana Františka Novotného. Platíme vzorně poplatky a Vy marně platíte nové znělky a rušíte nám nádherné, dlouhodobé, lidské pořady.

Přeji jen dobré nápady. Síbková Ivana a tým Vašich Věrníčků z jihu Čech.

Odpověď Rady ČRo

Vážená paní Síbková,

jménem Rady Českého rozhlasu tímto reaguji na Vaši stížnost z 3. 11. 2014.

Mrzí nás, že nejste s programem své oblíbené stanice zcela spokojena, ale v tuto chvíli pro Vás nemáme odpověď, která by mohla být odlišná od té, kterou jsme Vám zaslali v reakci na Váš podnět ze 23. 9. 2014.

Každopádně si Rada ČRo i k Vašemu nynějšímu psaní vyžádala prostřednictvím generálního ředitele Českého rozhlasu vyjádření ze strany ČRo. Vypracoval je Ing. Miroslav Dittrich, šéfredaktor stanice ČRo Dvojka. Rada Českého rozhlasu toto vyjádření vzala na vědomí na své veřejné schůzi dne 17. prosince 2014. Text připojujeme v příloze.

Jak jsme Vám již napsali, pokud by se výrazně množily stížnosti, jako je ta Vaše, nechali bychom posoudit kvalitu nových znělek, resp. tzv. zvukové grafiky, nezávislým expertem.

S pozdravem

Doc. PhDr. Michal Stehlík, Ph.D.
předseda Rady ČRo

Vyjádření vedení ČRo

Pokud jde o „zasílání“ programu, má paní posluchačka Síbková zřejmě na mysli program, který je možné si otevřít na webových stránkách Českého rozhlasu Dvojka. Ověřili jsme si to a program na webových stránkách je. Možná, že měla potíže s připojením nebo byl internet „pomalý“ a program se jí hned nenačetl.
Co se týče starých znělek – Český rozhlas Dvojka se rozhodl po letech přistoupit k obnově tak zvané znělkové grafiky. Hlavním důvodem bylo vrátit do vysílání v dobře rozpoznatelné podobě motiv Smetanova Vyšehradu, a to se hudebnímu skladateli Mariánu Balatovi povedlo. S novým hudebním pojetím tradičního motivu jsme logicky dali do souladu také většinu ostatních znělek stanice. A co se týče pořadů Františka Novotného, od ledna 2015 budeme vysílat pořad „Okouzlení slovem“, který budou připravovat právě František Novotný a Luděk Munzar.

Ing. Miroslav Dittrich
Šéfredaktor ČRo Dvojka

Spustit audio