Stížnost posluchače P. Čecha ohledně příjmu signálu stanice ČRo Dvojka (říjen 2016)

26. říjen 2016

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 26. 10. 2016

Text stížnosti

Dobrý den, oznamuji vám, že opět po několika letech se značně zhoršil signál středovlnného vysílače 639 m - ČR dvojka v Děčíně . Protože vysílač FM - Ústí - Stříbrníky je za kopcem , nelze jeho signál zachytit v Děčíně. Protože mne zajímá pouze "dvojka" , tak žádám o nápravu do původního stavu cca před čtrnácti dny. Jestliže do konce září nedojde k opravě , odmítám nadále platit poplatek za rozhlas . Petr Čech

Odpověď Rady ČRo

Vážený pane Čechu,
děkujeme za Váš podnět, na který v příloze naší odpovědi reaguje ředitel Techniky Karel Zýka. Věříme, že se Váš příjem signálu již zlepšil a zůstanete i nadále posluchačem Českého rozhlasu.

Vše dobré
Hana Dohnálková,
předsedkyně Rady Českého rozhlasu

Vyjádření vedení ČRo

Vážený pane Čechu,

děkujeme Vám za Váš dopis, ve kterém vyjadřujete nespokojenost s pokrytím vysílače Liblice – 638 kHz/750 kW – v oblasti Vašeho bydliště v Děčíne.

Vzhledem k tomu, že Váš podnět je datovaný dne 8. 9. 2016 a předpokládám, že se týká aktuálního stavu, dovoluji si Vás upozornit, že v týdnu od 5. 9. do 9. 9. 2016 probíhá dohodnutá údržbová výluka tohoto vysílače. O plánované výluce jsme standardním způsobem informovali jak stanici ČRo Dvojka, tak i jiná oborová média. Informace je také uvedena na našich webových stránkách.

Po dobu výluky je provozován náhradní vysílač Praha – Zbraslav na stejném kmitočtu, ale s menším výkonem i nižším anténním systémem. Proto tedy pokrytí po dobu náhradního provozu nemůže zcela odpovídat standardním podmínkám.

Po obnovení standardního provozního stavu se pokrytí určitě zlepší na původní kvalitu.

S pozdravem

Ing. Karel Zýka
ředitel Techniky

autor: kob
Spustit audio