Stížnost posluchače P. Bilavčíka ohledně nezobrazení pořadu Lékárna dne 14. 10. 2021 na webu stanice ČRo Ostrava (prosinec 2021)

15. prosinec 2021

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 15. 12. 2021.

Text stížnosti
viz příloha


Vyjádření Rady ČRo

Vážený pane Bilavčíku,

děkujeme za podnět spíše technického charakteru. O vyjádření jsme požádali zástupce vedení Českého rozhlasu, poskytl ho ředitel Českého rozhlasu Ostrava Josef Podstata, a jeho znění najdete v příloze naší odpovědi.

Rada Českého rozhlasu považuje vyjádření ředitele Josefa Podstaty za dostačující. Věříme, že problém vznikl pouze z technických důvodů.

S pozdravem

Miroslav Dittrich,
předseda Rady Českého rozhlasu

Vyjádření vedení ČRo

Dobrý den,

děkujeme za podnět, zaslaný cestou Rady Českého rozhlasu, ve kterém zmiňujete komplikace při přehrávání dílu pořadu Lékárna ze dne 14. 10. 2021 na webové stránce Českého rozhlasu Ostrava.

Po pravdě, situaci moc nerozumíme, zmiňovaný pořad na webu byl a je celou dobu volně k dispozici. Technicky (a snadno doložitelné) je to tak, že záznamy zůstávají uloženy v audioarchivu (zde konkrétně https://www.mujrozhlas.cz/lekarna/jak-pripravit-telo-i-mysl-na-zimu-poradi-internista-radan-gocal), kde se s nimi nemanipuluje a možností k vyhledání je pak několik: přímo v mujrozhlas.cz, na hlavním webu rozhlas.cz, na stránkách ČRo Ostrava v sekci pořadů nebo i v monitoringu celodenního vysílání, a samozřejmě přes jakýkoli webový vyhledávač.

Z printscreenů nelze bohužel úplně přesně vyvodit, kdy hledání proběhlo a kde mohla být technická chyba. Napadá nás, že možná v danou chvíli došlo k zahlcení systému vysokým počtem stahování, ale opravdu více nejsme schopni určit. Každopádně jsme ale nedostali žádné jiné upozornění na eventuální problémy ve smyslu nezobrazování pořadu na webu.

Závěrem tedy musím zopakovat, že všechny díly pořadu Lékárna lze na internetu (více způsoby) standardně přehrát.

S pozdravem

MUDr. Mgr. Josef Podstata
ředitel Českého rozhlasu Ostrava

autor: Rada Českého rozhlasu
Spustit audio