Stížnost posluchače ohledně zpravodajství ČRo (září 2020)

30. září 2020

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 30. 9. 2020.

Text stížnosti

Dne 26. a 27.8.2020 v poledním zpravodajství speciálně vybraní hosté nepříčetně nenávidějící Rusko Šír a Dvořák bez jakýchkoliv důkazů tvrdili, že prezident a vedení Ruska otrávili Navalného.

Je to už jako přes kopírák, kdykoliv se v Rusku někomu z kamarádů tzv Západu něco stane, je za tím nepochybně Putin a omílá se to několikrát denně do zblbnutí.  A jako vždy, po vyšetření věci a zjištění, že všechno bylo úplně jinak, nastane ticho bez omluvy.

To opravdu loutka Pokorný a spol. pokládají občany za idioty? Vždyť už je to v ČRo jak u blbejch na dvorku, debilita stíhá debilitu a nemohou tomu věřit snad ani jejich původci. Místo poskytování informací se z ČRo stal reproduktor těch nejhorších lží a pomluv všeho ruského. Touží snad GŘ a jeho poskok Pokorný po dalším zvýšení platu?

Vyjádření Rady ČRo

Vážený pane posluchači,

Rada Českého rozhlasu se s Vaší stížností seznámila. Její dikci radní považují za velmi útočnou a místy až urážlivou. V minulosti na podobné podněty Rada Českého rozhlasu šířeji nereagovala, a činí tak i v tomto případě.

Jsme připraveni (a činíme tak) komunikovat s posluchači Českého rozhlasu, pokud jsou jejich připomínky či podněty věcné a kultivované.

Ing. Miroslav Dittrich,
předseda Rady ČRo

Spustit audio