Stížnost posluchače ohledně vysílání ČRo Plus (březen 2020)

25. březen 2020

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 25. 3. 2020.

Text stížnosti

Dobrý den,

jak dlouho budu ještě poslouchat ty aktivistické figurky (např.Tachecí, Vopálenské, Koubové, Sedláčkové, Štěchrové aj.), i jejich zdatné spolubojovníky (např. Konrády, Schwarze, Fingerlandy, Hartmany, Bumby, Pavlíčky apod.)? A takový p.Rozsypal mi připomíná lecjakého komunistického prokurátora.

Nepotřebuji znát jejich osobní politické názory, neboť ten je z nich cítit až na druhé straně zeměkoule. Je neuvěřitelné, že s tak jednoduchým trikem (anti: Babiš, Zeman, Rusko, Čína ) zdatně působí ve veřejnoprávním rozhlase. Tahle povedená partička, a s nimi i další (viz.níže), by se v privátním rádiu neuživila. Nasáti na koncesionářské poplatky ničí tuto zem!

To samé platí, v naprosté většině, i o zvaných hostech či "renomovaných" komentátorech! Jaký přínos má např. neúspěšný herec, ten co byl minimálně zodpovědný za údajnou Klausovu vilu v mediálním prostoru a otřesný modederátor diskuzního pořadu? A kdože je tím broukem Pytlíkem? No přece Váááávra! Teď se konečně našel, respektive pochopil z kterého stromu padají zlatá jablka.

Proč jsou neustále u mikrofonu nejrůznější Šonkové, Klvaňové, Peheové,Housky Neradi, Černí, Hvíždaly či Šídla a jím podobná (to platí i pro tu dvojici Rusů z deníku Právo) individua?

Neinformujete ale zákeřně manipulujete! O střelci z Hanau jsem se dozvěděl snad i číslo bot, ale útočí-li muslim, pak se jeho totožnost i země původu tají, pachatel je duševně nemocný a jeho násilný a brutální čin není(!!!) spojen s islámem.

Vlastnictví MF DNES vám vadí, ale Bakalovy pohunci jsou pořád v éteru! A ta chytrá skrytá reklama na Deník N je také k pousmání, či spíše k pláči? To si opravdu myslíte, že jsou všichni posluchači ze stejné stáje jako ti, co pravidelně volají do Radiofóra? Ne, já opravdu nejsem Jaroslava Obstová, p.Pokorná, R.Š.Rob a jiní předplatitelé na telefonní lince!.Chybí vám vyváženost, to je pojem v rozhlase snad neznámý!

Vůbec nejde o to, aby se misky vah překlopily na druhou stranu, ale (řečeno fotbalovou terminologií) ať se píská alespoň rovina!!! Obávám se, že ani toho nelze dosáhnout - sebereflexi totiž nelze očekávat. A od plných koryt se neodchází...

S pozdravem

Váš posluchač


Vyjádření Rady ČRo

Dobrý den, pane posluchači,

Vaši stížnost jsme jako obvykle předali vedení Českého rozhlasu k vyjádření.

Dovoluji si jej k tomuto dopisu připojit.

S jeho obsahem souhlasíme včetně toho, že se ředitel zpravodajství J. Pokorný ohradil proti Vaší urážlivé dikci.

S pozdravem,

Jiří Vejvoda,
místopředseda Rady Českého rozhlasu

Vyjádření vedení ČRo

Dobrý den,

děkuji za názor, byť je kritický. Naší snahou, které věnujeme maximální úsilí je vysílat tak, jak nám ukládá zákon i Kodex Českého rozhlasu. Neříkám a nikdy jsem neříkal, že naše práce je zcela bezchybná. Někdy se stane, že uděláme botu. A taková situace nás pokaždé mrzí. Jsem si jist, že těch pochybení je minimum. Proto si dovolím nesouhlasit s nálepkami, jimiž pan posluchač častuje kolegy z ČRo Plus.

Nejsou to aktivistické figurky, natož aby pan Rozsypal připomínal komunistického prokurátora. Proti tomu bych se i rozhodně ohradil. Ano, tahle jako říkáte, „privátní partička“, což je také označení, které v plném rozsahu odmítám, by se v privátním rádiu neužívala. Takové rádio, které by vysílalo aktuální analytickou publicistiku v takovém rozsahu v ČR, neexistuje.

A tak bych se mohl ohrazovat proti dalším tvrzením pana posluchače. Nemluvě o tom, že z velké části to jsou tvrzení nepodložená, spíš urážky kolegyň a kolegů.

S pozdravem

Jan Pokorný
ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu

Spustit audio