Stížnost posluchače ohledně působení hudebního redaktora J. Černého v ČRo (duben 2019)

24. duben 2019

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 24. 4. 2019.

Text stížnosti

Dobrý den,

jako koncesionář ČR se na Vás obracím s žádostí o vysvětlení, proč nebyla prodloužena smlouva s panem Černým, který se tolik zasloužil o hudební kulturnost tohoto národa. 

Je smutné ba hrůzné takto jednat s člověkem, kterému komunisté zamezovali pracovat v tištěných mediích, ale i v rozhlase. Měli jste ho poprosit o návrat a navrhnout ho na státní vyznamenání.!

Váš posluchač

Vyjádření Rady ČRo

Vážený pane posluchači,

děkuji Vám jménem Rady Českého rozhlasu za Váš zájem o vysílání rozhlasu veřejné služby a omlouvám se, že Vám odpovídám až nyní.

Toto zpoždění mělo racionální příčinu. Poté, co jsme na lednovém veřejném zasedání Rady Českého rozhlasu vznesli dotaz na záležitosti kolem ukončení spolupráce s hudebním publicistou Jiřím Černým, jsme byli vedením Českého rozhlasu ujištěni, že s tímto letitým externím spolupracovníkem bude zahájeno další kolo jednání s cílem dosáhnout dohody o nové formě spolupráce.

Následně jsme byli informováni, že pan Jiří Černý přijal nabídku podílet se jednou měsíčně na pravidelném každotýdenním cyklu stanice Vltava, který bude vysílán v nedělním podvečerním/večerním čase.

Proto Vám nyní tuto skutečnosti sdělujeme a věříme, že budete i nový projekt Jiřího Černého sledovat.

S úctou,

Jiří Vejvoda,
místopředseda Rady Českého rozhlasu

Spustit audio