Stížnost posluchače ohledně pořadu „20 minut Radiožurnálu“ dne 6. 3. 2020 (duben 2020)

29. duben 2020

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 29. 4. 2020.

Text stížnosti

Dobrý den,

posílám stížnost na neustálou propagaci nelegální migrace ústy p.Rozumka. Toto individuum podporuje (možná i nevědomky) pašeráky lidí, čímž napomáhá islamizaci Evropy! Proč má ve veřejnoprávním rozhlase takřka neomezený prostor (jde o člověka nezvoleného a samolibě se pasujícího - za cizí peníze, pochopitelně - do role Spasitele). Copak je k tomu mikrofónu přišroubovaný? Tak často se do éteru nedostanou ani poslanci SPD, Klausova Trikolóra či lidé nepatřící k havloidní suitě.

Jak je možné, že tato figurka nazvala místní řecké občany neonacisty!!! A moderátorka Bastlová adekvátně nereagovala, ba naopak, pokračovala v servilitě!!! Šlo o páteční (06.03.2020 vysílaný po 17h.) pořad na stanici Radiožurnál.

Proč koncentráční tábory (dle Vás) "provozovali" nacisté a nikoliv Němci? Copak o katyňském masakru mluvíte jako o bolševickém? Samozřejmě nikoliv - to je "dílo" SSSR, že?! Provádíte nebezpečnou podprahovou manipulaci.

S pozdravem

Vás posluchač


Vyjádření Rady ČRo

Vážený pane posluchači,

děkujeme Vám za Váš zájem o vysílání Českého rozhlasu i detailní znalost obsahu programu zpravodajské stanice Radiožurnál. Rada se seznámila se stanoviskem ředitele Zpravodajství ČRo Jana Pokorného, které přikládám, a ztotožnila se s ním.

Jménem Rady Českého rozhlasu

Miroslav Dittrich
úřadující předseda Rady ČRo

Vyjádření vedení ČRo

Dobrý den, 

nezaznamenal jsem, že by kdokoliv ve vysílání propagoval nelegální migraci. 

Martin Rozumek, ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům rozhodně nemá ve vysílání ČRo Radiožurnál neomezený prostor. Jako člověk, který se dlouhodobě věnuje problematice uprchlíků, má na téma svůj názor. Moderátorka s ním vedla rozhovor standardně, nikoliv servilně.

Snažíme se události a jevy označovat co nejpřesněji. Rozhodně žádnou podprahovou manipulaci neprovádíme. 

S pozdravem

Jan Pokorný
ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu

Spustit audio