Stížnost posluchače ohledně komentátorů ČRo Plus (červenec 2020)

22. červenec 2020

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 22. 7. 2020.

Text stížnosti

Dobrý den,

jak budou potrestáni všichni užiteční hlupáci, a jejich nadřízení, za kauzu "muž s ricinem"?

Kdy konečně skončí na ČRo Plus to panoptikum místních komentátorů, redaktorů a jejich spřízněných zjevů jako Pehe, Jelínek, Hvížďala, Mitrofanov, pohůnci od Bakaly, a dále Rychlíková, Vlasáková (?) Pekárková, Turnová apod.? Jaké jsou jejich honoráře?

A ten rozšafný strejc z Velké Británie - Jan Jůn - je také hodně žalostný. Ovšem servilita k EU a nenávist vůči současnému britskému premiérovi z něj stříká až na evropský kontinent.

Taková paní Tachecíová, ale i jiné roztomilé dámy a pánové, mají svoji kariéru založenou na "programu" proti p.Zemanovi, p.Babišovi či Rusku, Číně a Trumpovi.

Na této rozhlasové stanici neexistuje profesionalita, nestrannost nebo jakási stavovská novinářská čest. Tyto pojmy jsou tu neznámé.

Vyjádření Rady ČRo

Vážený pane posluchači,

Rada Českého rozhlasu se s Vaší stížností seznámila. Její dikci radní považují za velmi útočnou a místy až urážlivou. V minulosti na podobné podněty Rada Českého rozhlasu šířeji nereagovala, a činí tak i v tomto případě.

Jsme připraveni (a činíme tak) komunikovat s posluchači Českého rozhlasu, pokud jsou jejich připomínky či podněty věcné a kultivované.

S pozdravem

Ing. Miroslav Dittrich,
místopředseda Rady ČRo

Vyjádření vedení ČRo

Dobrý den,

vzhledem k tomu, že ve stížnosti pana posluchače jsou převážně odsudky ad hominem, některé i na hranici urážky, není v mých schopnostech věcně odpovědět.

Co si však troufnu tvrdit, a tím i polemizovat s názorem pana Kočího je, že na ČRo Plus existuje profesionalita, nestrannost i stavovská novinářská čest.

S pozdravem

Jan Pokorný
ředitel Zpravodajství Českého rozhlasu

Spustit audio