Stížnost posluchače M. Jirouta ohledně kvality vysílání ČRo (květen 2020)

20. květen 2020

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 20. 5. 2020.

Text stížnosti

Vážení,

vždy jsem Český rozhlas považoval za velice solidní. Postupem času ovšem kvalita vysílání povážlivě klesla. Náplň a skladba vysílaných pořadů se točí patrně pouze okolo financí, aby to mnoho nestálo. Vesměs se jedná o autory, kteří asi musí být nějak spojeni s představiteli jednotlivých stanic. Hudební předěly jsou pořád stejné, minimálně dvakrát denně se stejné písně opakují a "jedou" každý den. Asi z důvodu ušetření a platby autorům. Pořád stejní "umělci", mladá Vondráčková, Krajčo,

Xindl X a další rádoby zpěváci. Rozhodně to nevylepšilo i angažování Kostkové, Kondíkové a Majerové. O některých mužích v pozici moderátorů ani nemluvě.

Sečteno a podtrženo: vše do tohoto stavu uvedl stupidní zákon o platbě rozhlasového a televizního poplatku. Pokud by si každé médium muselo na svoji činnost vydělat dle obsahu vysílání, tak by se hned poznala kvalita vysílaných pořadů.

Doma jsme to vyřešili velice jasně. Prostě nikdo stanice Českého rozhlasu neposlouchá.

S pozdravem nespokojený posluchač

Miroslav Jirout

Vyjádření Rady ČRo

Vážený pane Jiroute,

děkujeme Vám za Váš názor na vysílání stanic Českého rozhlasu. Samozřejmě, mrzí nás Vaše nespokojenost s hudební i slovesnou složkou. Vaše výtky (podle jmen moderátorů a zpěváků) očividně směřují zejména na stanici Český rozhlas Dvojka, která prošla v poslední dvou letech výraznou obměnou. Navzdory Vaší nespokojenosti si ale tato stanice získává další a další tisíce spokojených posluchačů, jak nám ukazují statistiky. Váš názor Vám však nebereme, zřejmě jste dal přednost komerčnímu vysílání před veřejnoprávním Českým rozhlasem.

S pozdravem

Miroslav Dittrich
úřadující předseda Rady ČRo

Spustit audio