Stížnost Jaroslava Kolčavy, jménem zaměstnanců Ministerstva kultury, týkající se zveřejněných platů zaměstnanců (květen 2017)

31. květen 2017

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 31. 5. 2017

Text stížnosti
viz příloha

Odpověď Rady ČRo

Dobrý den,
Rada Českého rozhlasu děkuje za Váš podnět, který jsme obratem zaslali příslušnému pracovníkovi Českého rozhlasu k prošetření a s prosbou o vyjádření, jak k nepřesnostem došlo. Vysvětlení považujeme za dostačující a i Rada Českého rozhlasu se připojuje k omluvě ředitele Zpravodajství Jana Pokorného.

S přátelským pozdravem
jménem Rady ČRo
Hana Dohnálková, předsedkyně

Vyjádření vedení ČRo

Dobrý den,

chyba byla na straně zpravodajského serveru Českého rozhlasu. Kolegové, kteří o informace žádali, dostali z některých ministerstev data v různé podobě. V některých případech žádali o jejich zpřesnění. To byl v tomto případě důvod, že se do grafu dostaly údaje ze špatného formuláře.

Po obdržení stížnosti několika pracovníků Ministerstva kultury adresované Radě Českého rozhlasu jsme situaci prošetřili, uznali svou chybu a údaje neprodleně opravili podle správných podkladů.

Bylo to pochybení, nikoliv úmysl kohokoliv jakkoliv poškodit. Přesto se touto formou pracovníkům Ministerstva kultury, kteří se cítí být zveřejněním nesprávných údajů poškozeni, omlouváme.

S pozdravem

Jan Pokorný
ředitel Zpravodajství

autor: kob
Spustit audio