Posluchačka Hana Pušecová (květen 2014)

14. květen 2014

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 14. 5. 2014

Text e-mailové stížnosti

Dobrý večer

vím, že vám psal už manžel, avšak i já bych se dovolila připojit se do jistě ne krátkého seznamu žadatelů o to, abyste Regině vrátili prostor na to, čím byla vyjímečná a to prostor pro "bezstarostnou jízdu".

Když jsem si po novém roce naladila Reginu, abych jako vždy poslouchala její blok vysílání týkající se dopravní situace v Praze a okolí, kam jsem i sama přispívala svými poznatky a sama velmi často čerpala z poznatků jiných a díky nim jsem se dostala na určené místo s minimem komplikací, nestačila jsem se divit, co slyším. Myslela jsem si, že jsem naladila špatný kanál nebo že se jedná o špatný vtip... Ale bohužel... situace se opakovala i v dalších dnech a já se "svého" pořadu nedočkala. Bohužel ale, nezlobte se na mě. Ale nový režim vysílání po novém roce jsem nevydržela poslouchat, ikdyž jsem se o to snažila. Ale...poslouchat zprávy a informace, které mohu slyšet na všech stanicích, převážně pak na stanicích ČRO (sama poslouchám dost pořadů na Dvojce a Vltavě), nemohla jsem se ubránit zklamání, kam Regina "spadla". Do obyčejných tuctových stanic, kterých je nepřeberné množství, kde navíc jsou zpravodajství strašně dlouhá a podávána v tak nudné a nezáživné formě, že ač jsem se snažila, nevydržela jsem poslouchat Reginu více jak 10minut, a ladila jinam, kde aspoň "někdy" vysílají dopravní situaci. Ikdyž nikdo se nevěnoval a ani dosud nevěnuje dopravní situaci tak intenzivně jako to dělala Regina. Reginu si v současné době již neladím, ztratili jste svého pravidelného každodenního posluchače, neboť i v Příbrami šla na určitých místech naladit. Občas ještě zkusím, jestli jste si to náhodou "nerozmysleli" a nevrátili oblíbený pořad zpět, protože věřím, že takovýchto stížností obdržíte jistě hodně, ale pokud nevrátíte bezstarostnou jízdu na Reginu, kde tento pořad uváděl skvělý a sehraný tým reportérů a hlasatelů, navíc od jara do podzimu "okořeněné" o poznatky z jízd na skůtrech, ztratili jste nejen mě a manžela, ale jistě hodně dalších posluchačů (jen z naší firmy se jedná o minimálně dalších 5 lidí, kteří po našich radách Reginu ladili a nemohli si ji vynachválit díky tomu, co vysílala). Proto jako jedna z nich vás prosím, jestli byste tento pořad nemohli zařadit zpátky do oblíbených časů, kdy jsou silnice v Praze nejvytíženější. Já sama jsem bez nich jak bez ruky a bohužel, sama jsem už několikrát uvízla v kolonách, nejen na okruhu ale i v centru Prahy, kde ztracený čas bych si dokázala představit nahradit smysluplnějším vyplněním než stáním v koloně. Vraťte prosím bezstarostnou jízdu, byli jste tím zcela unikátní a vyjímeční.

S pozdravem
Hana Pušecová

Odpověď Rady ČRo

Vážená paní Pušecová,

Rada ČRo obdržela Vaši stížnost ze dne 28. 1. 2014 a vyžádala si vyjádření vedení Českého rozhlasu. Toto vyjádření náměstka generálního ředitele Jana Mengera, které přikládáme, vzala Rada ČRo na své veřejné schůzi dne 14. 5. 2014 na vědomí.

S pozdravem

doc. PhDr. Michal Stehlík, Ph.D.
úřadující předseda Rady ČRo

Odpověď za Český rozhlas
viz. přiložený dokument

Spustit audio