Posluchač Jaromír Černý (duben 2014)

26. březen 2014

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 26. 3. 2014

Text e-mailové stížnosti

Vážená Rado ČRo,

ve čtvrtek 13. února 2014 jsem poslouchal po 12. hod. Radiožurnál a v publicistice hlavních zpráv se sešli dva; Helena Šulcová a Janek Kroupa. Tak neprofesionálně vedený rozhovor kde se směšovaly různé kauzy, kde se diskutovalo o dohadech, kde se manipulovalo, kde moderátorka odpovídala za tzv. "investigativního" novináře, http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3061766 tak to jsem dlouho ve veřejnoprávním rozhlase neslyšel. Podíl na výsledném efektu měli oba dva.

Váš platící posluchač

Jaromír Černý

Odpověď Rady ČRo

Vážený pane Černý,

potvrzuji tímto přijetí Vaší stížnosti ze dne 14. 2. 2014. Rada Českého rozhlasu si vyžádala od vedení ČRo vyjádření k dané stížnosti. Text vyjádření od pana Jana Pokorného, šéfredaktora Českého rozhlasu Radiožurnál, které přikládáme, vzala Rada ČRo na svém jednání na vědomí.

Se srdečným pozdravem

Doc. PhDr. Michal Stehlík, Ph.D.
úřadující předseda Rady ČRo

Odpověď za Český rozhlas

Vážený pane Černý,

reaguji na vaši stížnost na rozhovor Heleny Šulcové s Jankem Kroupou, vysílaný na Radiožurnálu 13. února 2014.

Investigativní reportér Janek Kroupa odpovídal na otázky moderátorky. Snažil se srozumitelně vysvětlit složitou kauzu, podložená i nepodložená tvrzení související pražským dopravním podnikem, podnikatelem Rittigem a lidmi kolem něj. H. Šulcová se normálně ptala, občas považovala za správné něco i dovysvětlit, právě vzhledem k složitosti celé kauzy kolem jízdenek pražského Dopravního podniku, možného vyvádění peněz na offshorové společnosti a aktuální šetření tzv. kauzy Nagyová. Neshledal jsem ani v obsahu, ani ve formě rozhovoru nic závadného.

S pozdravem

Jan Pokorný
šéfredaktor Český rozhlas Radiožurnál

Spustit audio