Podnět posluchače V. Hampela ohledně „nočního kanálu“ ČRo (březen 2021)

25. březen 2021

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 25. 3. 2021.

Text podnětu

Vážena rado českého rozhlasu, mám návrh na zřízení nočního kanálu od 23 hodin do 05 hodin, který by pomohl půlce národa ,který nemůže spát !!!!! Zde by byly zařazený rady a návody na navázání spánku, relaxační a ezoterická hudba,zkušenosti s problémy se spánkem.Doporučení odborníků a pod. Je zde široké pole působení.a pomoci lidém,kteří mají problémy se spánkem. Předpokláda to také informaci o zřízení kanálu. Věřte,že vám bude národ vděčný a to stejně jako CT za zřízení 3 programu. Děkují předem za všechny postižené nespavce.


Vyjádření Rady ČRo

Vážený pane Hampele,

Rada Českého rozhlasu Vám děkuje za velmi zajímavý pohled. K naší odpovědi připojujeme vyjádření ředitele Programu Českého rozhlasu Ondřeje Nováčka.

Považujeme ho za vyčerpávající a radní Českého rozhlasu se s ním ztotožňují.

S přáním všeho dobrého

Ing. Miroslav Dittrich,
předseda Rady ČRo

Vyjádření vedení ČRo

Vážený pane Hampele,

děkuji za Váš zájem o vysílání Českého rozhlasu i za Váš konkrétní námět. V této chvíli vysílá většina stanic svůj vlastní noční program, v případě Radiožurnálu se jedná o živé (aktuální) vysílání, ostatní stanice nabízejí většinou kombinaci živého a předtočeného programu, který je zaměřený na zájmy a potřeby cílových skupin jednotlivých stanic.

Řada těchto pořadů je zaměřena na nespavce, o kterých píšete (Noční linka, Noční Mikrofórum, Noční proud atd.). Váš námět dává logiku a rádi jej zohledníme ve stávajícím nočním vysílání. Nesmyslím si ovšem, že by se tímto způsobem dal vytvořit zcela samostatný kanál vysílající denně. Obávám se, že by došlo po relativně krátkém čase k vyčerpání tématu.

Vzhledem ke zmínce o programu ČT3 bych Vás rád upozornil, že Český rozhlas rovněž plánuje spuštění rádia „pro pamětníky“, postaveného na archivních fondech. Předběžně počítáme se startem tohoto projektu v září letošního roku. Věřím, že to bude pro Vás příjemné doplnění nabídky Českého rozhlasu, včetně nočních časů.

Se srdečným pozdravem

Mgr. Ondřej Nováček
ředitel Programu Českého rozhlasu

Spustit audio