Dotaz posluchače V. Kristena k veřejné debatě Rady ČRo Mediální gramotnost (březen 2020)

25. březen 2020

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 25. 3. 2020.

Text dotazu

Dobrý den, 

Prosím jen rychlou otázku - na základě jakého klíče a s důrazem na jaké hodnoty byli vybíráni hosté nedávné debaty Rady ČRo Mediální gramotnost a mediální výchova? Kdo konkrétně měl dramaturgii na starosti? 

Děkuji, 

Pěkný den,

Vojtěch Kristen


Vyjádření Rady ČRo

Vážený pane Kristene,

žádal jste odpověď ve věci veřejné debaty, kterou pořádala Rada Českého rozhlasu na téma Mediální gramotnost a mediální výchova.

Rada ČRo chtěla tímto tématem připomenout důležitost mediální gramotnosti a výchovy v České republice. Chtěli jsme poukázat na problémy, se kterými se setkávají novináři a zaměstnanci v médiích. Proto i výběr diskutujících byl cílen a zaměřen na mediální odborníky, nikoliv čistě pedagogické pracovníky, i když tři z účastníků debaty jsou renomovanými pedagogy na vysokých školách, kde se zabývají primárně mediální problematikou.

Výsledná sestava každé pořádané debaty je vždy jistým kompromisem, protože řada oslovených nemá v daný termín čas a i v případě této debaty se jeden z pozvaných hostů pár dní před konáním omluvil.

Veřejné debaty pořádané Radou ČRo nemají žádného dramaturga, témata debat i vybraní hosté vzejdou ze vzájemné diskuze mezi všemi radními.

S úctou,

jménem Rady ČRo,
Hana Dohnálková, předsedkyně

Spustit audio