Dotaz a vzkaz posluchačky I. Síbkové ohledně vysílání ČRo Dvojka (červen 2016)

20. červen 2016

Projednáno na veřejné schůzi Rady Českého rozhlasu 20. 6. 2016

Text stížnosti

Dobrý den na naší Praze Dvojce.

Chválíme Radě ČRo Krásné pořady s panem Františkem Novotným, panem Ludˇkem Munzarem a panem Jiřím Anderlem. Okouzleni slovem a Láska za lásku přináší klid v srdcích posluchačů při poslechu krásné češtiny a bezvadných témat ze života.

Prosíme o obnovení pěkného tradičního pořadu Textempore. Už dlouho nám moc chybí. Byl to dlouhodobý, písničkový pořad; je špatné rušit tak vzácné pořady.

Na Dobrá rána pana Františka Novotného se vždycky moc těšíme. Nevíme ale, co se u Vás nebo u něho děje, že jsme ho slyšeli naposledy 27.3.2016. Ani v Týdeníku rozhlas nepíší, kdo bude mít Dobré ráno 8.5.2016. Bude to pan František Novotný? Kdy bude mít prosím Dobré ráno on?

§)-l§úép ( Toto mně pomáhá psát můj čtyřletý vnouček Vítek Hirsch, který už také poslouchá na Vaší, naší stanici hezké písničky na rádiu Junior. Posílá Vám hodně smailíků: :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D )

Těšíme se na Vaši odpovědˇ, srdečně zdravíme a děkujeme za vše, co pro nás děláte.

Za všechny Věrníčky, kteří nemohou psát, staré, nemocné, píše Vaše věrná posluchačka Ivana Síbková

Odpověď Rady ČRo

Vážená paní Síbková,
velice Vám děkujeme za pochvalná slova týkající se vysílání Českého rozhlasu Dvojka. Vážíme si jich. V příloze této odpovědi najdete reakci šéfredaktora ČRo Dvojka Miroslava Dittricha. Doufáme, že Vás uspokojí a zůstanete věrnou posluchačkou Českého rozhlasu včetně Vašeho vnuka.

Pevné zdraví přeje

Hana Dohnálková,
předsedkyně Rady Českého rozhlasu

Vyjádření vedení ČRo

Posluchačce děkujeme za slova chvály na adresu pořadů Českého rozhlasu Dvojka. Chválí mimo jiných autorů pana Františka Novotného. Ano, je to dlouholetý spolupracovník stanice, autor různých pořadů.

Pořad „Textempore“ byl před dvěma roky vystřídán magazínem Českého rozhlasu „eRko“. Nevylučuji však, že „Textempore“ opět zařadíme do programu.
Co se týče nedělních rán na Dvojce, to nejbližší s panem Františkem Novotným bude 19.6. 2016.

Ing. Miroslav Dittrich
šéfredaktor ČRo Dvojka

autor: kob
Spustit audio